Főoldal Rólunk Események Petra hírek Elérhetőségek Webvázlat
Nagy József - Hogyan hallom meg Isten hangját?
[ 2019-01-20 ]
MP3
17,6 MB
1:43:22 mp
LETÖLTÉS
HALLGATÁS
Napi ige: Ellenben erõt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sõt egészen a föld végsõ határáig. ( ApCsel. 1:8)
Fontos közlemény

2018 szeptember 16-i kezdettel a vasárnapi összejöveteleink 1 órával hamarabb, azaz 16 órakor fognak kezdődni.
Szeretettel várunk!

  

Hogyan lehetséges sikeres házasságban, egy életen át tartó szerelemben, hűségben élni?

Interaktív előadás a házasságról, nem csak házasoknak. Előadók: Muzslai Gábor és Etelka, 11 gyermekes szülők, a 2=1 Házas Misszió vezetői.
Etelka bemutatja majd az Olthatatlan szerelem c. könyvét is, mely az Énekek éneke alapján íródott.

Helyszín: Ardealul nyomda, December 21 1989 utca 146 szám (a Marasti téri Lidl-el szemben, az emeleten)


  

FONTOS KÖZLEMÉNY

Szeretettel értesítjük weblapunk olvasóit, hogy vasárnap, 2018 július 1-től kezdődően új helyen és új időpontban tartjuk istentiszteleti alkalmainkat.

Az új terem a volt Ardealul nyomda területén az első emeleten található (Marasti téri piac szomszédságában, a Lidl áruházzal átellenben). Az összejöveteleinket délután 5 órai kezdettel tartjuk.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt.


  

Az igazság szabaddá tesz!

Bodor István (A Kiút a labirintusból című könyv szerzője) és felesége Kazinczy Gyöngyvér (Az ördög markából Isten tenyerébe című könyv szerzője) bátorító üzenete minden embernek.

Szeretettel várunk, ha fiatal, ha idős, ha családos, ha egyedülálló vagy, ez neked szól.

Helyszín: a Petra Gyülekezet gyülekezeti terme (Nicolaie Iorga általános iskola díszterme, Razboieni utca 67 szám.
Időpont: 2018 május 17, 18 órától
A belépés díjtalan.


  

HÚSVÉTI ÜZENET

Azon az éjszakán, amikor Jézust elfogták, a tanítványai elmenekültek. Miután keresztre feszítették és meghalt, Péterék visszamentek halászni. Úgy tűnt minden szétesett, három és fél évig dédelgetett álmaik szertefoszlottak, lelkesedésük megtört, kudarcot vallottak.

Néhány napig a legoptimistábbak is csak azt gondolták: ennyi volt, ez a vég. De ami eleinte vereségnek tűnt, végül győzelemnek bizonyult: a harmadik napon Jézus Krisztus feltámadt és megjelent azoknak, akik három és fél évig vele jártak. És ez újraindította őket. Ismét tüzet fogtak.

Ha azt érzékeled, hogy körülötted minden lassan darabjaira hullik, dédelgetett álmaid szertefoszlanak, semmi nem tud lelkesíteni már, csak egy halom kudarcból állsz akkor számodra is ez az újraindulásnak a kulcsa: erőteljes találkozás a feltámadt Úrral! Jézus él és új életet adhat neked! Erőd feletti életet! Reményteljes életet, reményteljes jövőt!

Nyisd ki a füled, a szemed, a szíved. Hívd segítségül hittel az Úr Nevét. A feltámadás ereje átjár és újraindít téged. Egy erőteljes életbe, amelyben erőd feletti életet élsz, Jézussal. Ezt kívánom szívemből neked.

Áldott Feltámadási Ünnepet!


  

Az utolsó reformáció

Szeretettel várunk mindenkit "Az utolsó reformáció: Az élet" című dokumentumfilm legelső nyilvános kolozsvári vetítésére (magyar felirattal).

Előzetes videót a következő linken lehet megtekinteni.

Helyszín: A Petra Gyülekezet imaterme, Kolozsvár, a Nicolae Iorga iskola díszterme, Irisz telep, Razboieni utca 67 szám
Időpont: 2018 március 9, péntek, 18 órai kezdettel  

PROGRAM


Naptár
  CBN praise rádió


LÁTOGATÓK
Free counters!

  

 

Vasárnapi gyerekszolgálat. Csillogó gyerekszemek, kiváncsi tekintetek követik a kezem. Vajon mit rejtegetek a kendő alatt? A táblára írt hangulatjegyek mögött az elmúlt hét történetei, örömei, bánatai lapulnak.

Rajzban - írásban, drámajátékban vagy verselésben, társasjátékkal vagy újságírással, bibliai helyszínekről adott tudósításokkal Jézus kedves személyét hozzuk közelebb a mindennapokhoz. Körbeállva, egymás kezét fogva imádkozunk a sulis gondokért, dolgozatokért vagy barátokért. Ekkor értem meg, mekkora kiváltság, hogy ma is gyermeklelkeknek mesélhettem szeretett Megváltómról!

Ha összegyűlünk tapasztalatcserére, megbeszélésre, ugyanezt a megihletődött, csendes örömet látom szolgatársaim szemében is ...


Friss cikk a Gyereksarokban: Beszámoló a kidei gyerektábor élményeiről.

A női lélek rezdüléseit, az érzelmek bonyolult táncát, a szavak nélküli kommunikáció művészetét a Teremtőnk érti a legjobban, Ő alkotott ilyen finomhangolású hangszerekké bennünket. Rajta kivül pedig legjobban mégis nőtársaink tudnak azonos hullámhosszon érezni, beszélni, szenvedni vagy együtt örülni velünk. Ezt tapasztaljuk meg hetente, mikor összeülünk női alkalomra, ahol barátságok szövődnek, a terhek valahogy könnyebbé válnak és az imatársakkal együtt harcolhatunk mindenkori problémáinkért.

Szeretettel várunk téged is meleg teával és nyitott szívvel csütörtökönként fél 6-tól. Címünk: Brancusi 51.

„Az igaz barát mindig szeret téged, de akkor válik igazán testvéreddé, ha bajba kerülsz.” (Példabeszédek 17,17)

AZ AJTÓNÁLLÓ SZOLGÁLATA

Egy "fogadósnak" szükséges, hogy három érzékszer-ve nagyon jól ki legyen fejlődve: éles látás, halló fül és érző szív. Éles látás, hogy lássa meg, ami nem látszik, halló fül, hogy hallja meg, ami a sorok között van elmondva, és érző szív, hogy érezze meg a szorongást vagy az örömöt annak a szívéből, akit fogad.
Emberileg ez lehetetlen, de amikor az Úr Jézus megérint, minden megváltozik. Értelmet kap minden, és ez a szolgálat ...

Főoldal   |   Rólunk   |   Események   |   Fórum   |   Elérhetőségek   |   Webvázlat
Könyvek   |   Facebook   |   Hanganyag   |   Képek   |   Linkek   |   Fórum
Design by DirectWEB in 2007 (c).
Petra Gyülekezet
Románia, Kolozsvár, Brancusi utca, 51 szám
E-mail: petra@petragyulekezet.ro
Tel.: 0740-016 345