Keresés:
Főoldal Rólunk Események Petra hírek Elérhetőségek Webvázlat
Bizonyságodat üzenetben is elküldheted az elérhetõségek oldalon
<< Vissza a fõoldalra
Miért látom ma másképp az életem? A legrosszabb időpontban születtem ebbe a világba. Senki sem akart, senki sem várt. Apámnak már volt egy új nő az életében, aki miatt elhagyta édesanyámat terhesen.
Ilyen körülmények között édesanyám sem akart, de az orvos már nem vállalt egy újabb abortuszt, mert a nagyon sokadik lévén, már veszélyeztette volna anyám egészségét, életét. Így kelletlen, megérkeztem. Szürke gyermekkorom volt. Anyám aprópénz fizetéséből nehezen nevelte nővéremet és engem. Össze - vissza egyszobás lakásunk (ahova elköltöztünk a szüleim válása után), szegényes volt. Nem voltak "igazi" barátnőim, mert nem értem fel egyik osztálytársnőm nívóját sem. Édesanyám varrónő barátnője ruhákat varrt nekem maradék anyagból, ami általában sötétzöld volt vagy szürke.
Az osztályünnepélyre követelt fekete cipő éppen az anyámé volt, vattával meg talpbéléssel a lábamhoz "igazítva" ....És felnőttem, férjhez mentem. Éltünk, éldegéltünk fizetéstől, fizetésig. Életformánk igazi magyaros volt: "vígan megyünk tönkre" volt a jellemzője. Elhagytak a legjobb barátaink, mert ... szegényebbek voltunk mint ők, és megfelelőbb társaságot kerestek maguknak.
Te, akik e sorokat olvasod és elhamarkodottan elszomorodnál életem történetén és nagyon sajnálnál, kérlek olvasd tovább. Miért ?
Amikor úgy éreztem, hogy ennek az életnek nincs semmi értelme, találkoztam VALAKIVEL, aki olyan hatással volt rám, hogy azóta mindent másképp látok. Emiatt újra kezdem életem történetét, egy más gondolkodásmód szerint: A legjobbkor, a kijelölt időben születtem meg. VALAKI akarta, terve volt már akkor az életemmel. Anyám aprópénz fizetését VALAKI megsokasította annyira, hogy mindig futotta ételre, a költségek és a legszükségesebbekre, VALAKI embereket használt fel arra, hogy új ruhám is legyen, táborba is elmenjek. Barátnőim nem voltak, de voltak irigyeim.
VALAKI magajándékozott többféle tehetséggel, ami másoknak nem volt, de nekem igen. VALAKI kiválasztotta számomra a legjobb férjet, aki idejét, erejét a családunkra áldozta. VALAKI ügyelt a kislányaimra, amikor én nem voltam erre képes. VALAKI eltávolította a képmutató barátokat, hogy igaziakat adjon helyettük.
VALAKI türelmesen várt arra a pillanatra, amikor beléphet az életembe, hogy megváltoztassa azt, hogy értelmet adjon neki. Kivel találkoztam ? Az Úr Jézus Krisztussal. Amióta befogadtam Őt a szívembe, minden megváltozott, minden jóra fordult az életemben. Ő a legjobb barátom, Ő nyitott utat számomra az Istenhez, az Atyához.
Ki meri mondani, hogy apa nélkül nőttem fel ? Hiszen az én mennyei Atyám ismert engem már az anyám méhétől fogva. Ő akarta, hogy én éljek, a nehézségek által formálta a jellemem. Sok mindenem nem volt, amit szerettem volna, ami után vágytam, de mindenem megvolt, amire szükségem volt. Mert az Atya betöltötte a szükségeimet.
Ő a legjobb, legszeretőbb, leghűségesebb Atya, aki feláldozta egyetlen fiát, az Úr Jézust, a kereszten, hogy elfelejtse bűneimet, hogy megválthassa a lejtőn lefele rohanó életemet.
Hálás vagyok, hogy találkoztam az Úrral. Hálás vagyok, hogy Ő itt van az életemben, megváltoztatta azt, és akkor is türelmes és hűséges hozzám, amikor én azt egyáltalán nem érdemlem meg.
Köszönöm Uram, hogy a Te kegyelmed megtalált engem. Köszönöm, hogy ez a kegyelem ma is tart és minden embert keres és hív.
"..Ma, ha az Ő szavát halljátok, meg nem keményítsétek a ti szíveteket ..." (Zsid. 3, 7-8)
Isten téged is hív. Fogadd el a felkínált kegyelmet. Isten meg akarja gyógyítani az életed.
Hajós Anna-Mária
Fooldal   |   Rólunk   |   Események   |   Fórum   |   Elérhetoségek   |   Webvázlat
Könyvek   |   Facebook   |   Hanganyag   |   Képek   |   Linkek   |   Fórum
Design by DirectWEB in 2007 (c).
Petra Gyülekezet
Románia, Kolozsvár, Brancusi utca, 51 szam
E-mail: petra@petragyulekezet.ro
Tel.: 0740-016 345