Keresés:
Főoldal Rólunk Események Petra hírek Elérhetőségek Webvázlat
Bizonyságodat üzenetben is elküldheted az elérhetõségek oldalon
<< Vissza a fõoldalra
Miért? Hiszem, hogy nincs olyan ember ezen a földön, aki ne tette volna fel magában ezt a kérdést: “miért? ” Olyan dolgok vannak a mindennapi életben, amire nagyon szeretnénk tudni a választ. Szeretnénk, ha irányítani tudnánk az életünk menetét, mert akkor nem volna az a sok miért az életben.
Valamikor én is azok közé számláltattam, akik nagyon szerették volna kontrollálni az élet menetét. Ebből kifolyólag sok harcom volt, mert azt hittem, én nagyon is jól tudom, hogy mi a “helyes”. De az én Uram már akkor szeretett, amikor lázongtam ellene, és nem engedte meg nekem azokat a “jó” döntéseket, amiket én hoztam volna, ahogyan az meg van írva a Péld . 14, 12-ben. Van út, amely egyenesnek látszik az ember előtt, de végül a halálba vezet. Most ahogy visszagondolok, és elmélkedem, rájöttem, hogyha az Úr megengedte volna azokat a helytelen döntéseket nekem, nagyon pórul jártam volna és most nem írhatnám ezeket a sorokat. Nem tartom magam nálatok különb embernek, de az én életemben volt egy jó nagy adag megpróbáltatás.
Gyakran voltam olyan helyzetben, amikor nem láttam kiutat, nem láttam semmi esélyt, de ez csak azért volt, mert még nem jártam világosságban. Most se mondhatom azt, hogy minden “miértre” megvan a válaszom, de az esetek nagy részében tudom a választ. Az Úr mind több és több kérdésemre válaszol, mert most már el tudom hordozni az adott válaszokat kérdéseimre.
Ha felkészületlenül érnének a válaszok, különösen azokról beszélek most, amelyek nem éppen mindennapiak, akkor bizony belerokkannánk, nem tudnánk elhordozni. De az Úr soha nem terhel meg senkit, csak annyi teherrel, amennyit el tud hordozni, amennyi nem túl nehéz számára.
Legyen nekünk elég az Ő kegyelme, mert ha ez megvan, akkor nem az lesz az életünk elso számú kérdése, hogy “miért”, hanem mindinkább az lesz, hogy: „hogyan Uram”, „ mi a te akaratod , mit tegyek, vagy mit ne tegyek, mert nem akarok ellened vétkezni”, nem akarom megbántani azt, aki engem megváltott, aki életét adta értem.
Ha ezek meglesznek, és hiszem, hogy meglesznek, s ha tiszta szívvel kérjük, akkor nem lesz az életünk tele kérdésekkel, lázadásokkal, hanem mindinkább hálaadással, és szívből jövő dicsérettel aziránt, aki igazán méltó a dicséretre.
Galinszki Béla
Fooldal   |   Rólunk   |   Események   |   Fórum   |   Elérhetoségek   |   Webvázlat
Könyvek   |   Facebook   |   Hanganyag   |   Képek   |   Linkek   |   Fórum
Design by DirectWEB in 2007 (c).
Petra Gyülekezet
Románia, Kolozsvár, Brancusi utca, 51 szam
E-mail: petra@petragyulekezet.ro
Tel.: 0740-016 345