Keresés:
Főoldal Rólunk Események Petra hírek Elérhetőségek Webvázlat
Bizonyságodat üzenetben is elküldheted az elérhetõségek oldalon
<< Vissza a fõoldalra
”Azért ha a Fiú megszabadít titeket,valósággal szabadok lesztek.” János 8:36
Minden szülő becsületes, boldog felnőttet szeretne faragni a csemetéiből – így volt ez az én apám és anyám életében is.
Az igazság, az egyenesség szeretete mellett valamilyen szintű vallásos nevelést is kaptam. Szent Ferenc távolbavesző alakja, egy gyerekszerető “tiszi” barátságos személye és Isten létezésének homályos megérzése kisérték a gyerekkoromat.
Ahogy teltek az évek, Isten jelenléte nem volt kérdés számomra, de mint nagyon sok kortársam, a “lesz még idő rendezni a számlát” magatartásával pergettem a napjaimat. Sokszor éreztem, hogy változtatni kellene, ilyenkor születtek a nagy elhatározások: “holnaptól / hétfőtől / szülinaptól / újévtől” kezdetű nekifutások. (Talán neked sem idegenek az ilyen fogadkozások!) De a nagy lendület után sikertelenségek következtek, az önmagam “megjobbítása” cselekedetek által nem hozott tartós eredményt. “Az emberi akarat mindenre képes” hozzáállás segített elérni legtöbbjét a kitűzött céljaimnak.
De rájöttem, hogy mulandó álmokra fókuszáltam, talmi értékek vannak az igaziak helyett a “kincsesládámban”. Rádöbbentem, hogy valami több kell! Vagy Valaki kell!
Közben a diákélet forgatagában mindig tálaltam kifogást a halogatásra. A vizsgaidőszakok buzgó fogadkozásai után jöttek a vidám mindennapok, barátok, a “sűrű” programok. Ezek mellett nem akartam időt szakítani az “elcsendesedésre”. Egyik hét végen a barátaimmal egy klubban voltunk, mikor Isten elérkezettnek látta a pillanatot, hogy megszólítson.
Hosszú évek távlatából visszatekintve most is úgy látom, hogy Isten Szent Szelleme szólt a szívemhez. Igazi klubhangulatban, gátlástalanul összefonódó fiatalok, vastag cigarettafüst és fekete cuccokban suhanó pincérek között egyszer csak berobbant a gondolataimba, belől éreztem, amint Isten megmutatja: “ Te azt gondolod, hogy több vagy mint ők, szilárd értékrended és elképzelésed van az életedről, de köztük vagy, azt teszed amit ők, abba az irányba haladsz amibe ők. NEKEM NEM A SZAVAID, FOGADKOZÁSAID, HANEM AZ ÉLETED, A CSELEKEDETEID SZÁMÍTANAK! Ezen az úton csak lefelé lehet menni!” Döbbenten felálltam és elsiettem.
Ismertem a Bibliának azokat az igéit: “Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, amely a veszedelemre visz, és sokan vannak, akik azon járnak. Mert szoros az a kapu és keskeny az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt.” Máté 7,13 “ Ma ha az Ő szavát halljátok, meg ne keményítsétek a ti szíveteket…” Zsidók 3, 7b-8a.
Megértettem, hogy eljött a döntés pillanata. Elmentem egy keresztény ismerősömhöz, hogy imádkozzon együtt velem. Kértem az Úr Jézust, bocsássa meg a bűneimet és költözzön a szívembe. Csodálatos volt a megkönnyebbülésem. Most már tudtam, hogy a változás biztosítéka az Urak Ura, Királyok Királya, Jézus. Céllal, értelemmel teltek meg a napjaim, nem kellett többet egyedül küzdenem a problémáimmal. Ha elbotlottam, Ő felemelt, ha gyenge voltam, megerősített.
Ő a Szabadító: kihozott egy hiábavaló életformából, megszabadított a cigarettától, az örökös önvádtól. Az azóta eltelt évtized minden percében velem volt, van és lesz. Azt ígérte: “…és én ti veletek vagyok a világ végezetéig!” Máté 28,20
Ahogy egyre jobban megismerem Isten csodálatos természetét, a Biblia gyakorlatias, hétköznapokban is helytálló tanításait, tudom, hogy végre jó úton haladok.
A szívem telve van reménységgel, amit a gyerekeimnek is átadhatok, mikor megkérdezik: “Anya, ugye mindig együtt leszünk? Igen, kicsikéim, együtt az Úr Jézussal a mennyországban!” M. Kati
Fooldal   |   Rólunk   |   Események   |   Fórum   |   Elérhetoségek   |   Webvázlat
Könyvek   |   Facebook   |   Hanganyag   |   Képek   |   Linkek   |   Fórum
Design by DirectWEB in 2007 (c).
Petra Gyülekezet
Románia, Kolozsvár, Brancusi utca, 51 szam
E-mail: petra@petragyulekezet.ro
Tel.: 0740-016 345